“Gebouwen moeten

mensen dienen,

niet andersom”

Wij zijn telefonisch bereikbaar op:

+32 – (0)11 360 560

Zoekt u een licentie?

Klik hier

Stuur ons een e-mail

info@mopacsystems.com

ZERO READY®

Ons gepatenteerde bouwmateriaal Zero Ready® is een hybride materiaal dat alle voordelen van traditionele houtskeletbouw en SIP’s (structureel geïsoleerde panelen) combineert. Architecten, aannemers en eindgebruikers zijn op die manier helemaal vrij in hun structuur- en designkeuzes. Zero Ready® wordt in een volledig geautomatiseerde omgeving gemaakt met de nieuwste CAD/CAM-technologie en voldoet aan de strengste vereisten.

ZERO READY® BOUWMATERIALEN

Product

Om de productie van Zero Ready® mogelijk te maken, bundelde MOPAC de krachten met KraussMaffei, Randek AB en BASF. MOPAC Systems International S.A. combineert de ervaring van deze sectorleiders met de eigen vakkennis. Dat resulteert in geavanceerde technologie en veel kennis van zaken.

Licentie

Wilt u ook Zero Ready®-bouwmateriaal gaan produceren, door een nieuwe lijn te installeren of uw huidige lijn te upgraden? Dan kan MOPAC Systems International S.A. u een exclusieve licentie bieden om dit baanbrekende gepatenteerde bouwsysteem op uw grondgebied te vervaardigen en te verkopen.

Geautomatiseerde productie

Productielijnen met hoge capaciteit die gebruikmaken van de nieuwste CAD/CAM-technologie. Het resultaat? Optimale efficiëntie en accuraat werk.

Engineering

Klant- en productgerichte engineering in combinatie met wereldwijde klantenservice.

Design en -planning

Efficiënte, compacte en rendabele fabrieksontwerpen afgestemd op de benodigde productiecapaciteit en het vooropgestelde budget.

Technologietransfer

Licenties voor ons gepatenteerde Zero Ready®-bouwmateriaal in combinatie met een technologietransfer van meer dan 75 jaar ervaring in de houtskeletbouw.

Productielijn

Framingstation

.

MFM3000—120

Framingstation FM3000 is ’s werelds meest geavanceerde machine om houtskeletwerk voor prefabwoningen te maken. De machine is flexibel en tal van opties kunnen worden toegevoegd. Ze is ook CAD/CAM-compatibel.

Buffertafel

.

MBT2001—024

De buffertafel is uitgerust met twee kettingtransporteurs. Die transporteren het bouwonderdeel efficiënt en voorkomen beschadiging. De twee kettingtransporteurs maken de tafel flexibel.

Multifunctionele brug / Nageltafel

MMFB3000—120 & MBT2001—024

De nageltafel MNT2000SQ – 120 is speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met de bruggen wanneer verschillende activiteiten worden uitgevoerd. De klemfunctie zorgt ervoor dat het bouwonderdeel zich in de correcte positie bevindt en is nauwkeurig. Met het gemotoriseerde vastzetsysteem kan de breedte snel afgesteld worden. De tafel bevat drie kettingtransporteurs voor doeltreffend transport van het houtskeletwerk en een stevige ondersteuning bij het nagelen.

Automatische schuiminjectie

In het hart van onze productie bevinden zich onze persen voor POLY-UTHERAANINJECTIE IN PANELEN TYPE 125 / 38 1V ONE DAYLIGHT.

De gemonteerde persstructuur is samengesteld uit stalen Fe 430B-profielen. Alle vlakken in de structuur zijn zo geplaatst dat ze een zo accuraat mogelijke assemblage verzekeren. De structuur is in staat het doorbuigen van de plaat op te vangen wanneer maximale druk wordt uitgeoefend. Het systeem met de dubbele tandheugels in de lengte en de breedte zorgt ervoor dat de platen correct bewegen.

Montage- en afwerkingslijn

MAFL1000VP—120

De montage- en afwerkingslijn voor ramen wordt gebruikt om ramen veilig en nauwkeurig te installeren in muurelementen. Deze worden vervolgens met een brugkraan opgeladen voor transport. In deze ruimte hebben we ook een vacuümheffer voor ramen – MWVL – 4: Vacuümheffer met kraanbrug.

  • Unit om ramen te verplaatsen, tot 90° kantelen.
  • Gewicht van het element max. 350 kg.
  • Werkruimte 12 m x 6 m.
  • Ophanging niet inbegrepen.

Opslagruimte verticale panelen

MSA1001—VP

De opslagruimte voor verticale panelen MSA1000VP is een opslagsysteem dat verticale muurelementen doeltreffend beschermt. Die elementen kunnen later in onze persen geplaatst worden.

Licenties

MOPAC Licensing

Wilt u ook Zero Ready®-bouwmateriaal gaan produceren, door een nieuwe lijn te installeren of uw huidige lijn te upgraden? Dan kan MOPAC Systems International S.A. u een exclusieve licentie bieden om dit baanbrekende gepatenteerde bouwsysteem op uw grondgebied te vervaardigen en te verkopen.

MOPAC biedt productieconcepten afgestemd op de specifieke behoeften van uw markt. Wij verkopen u niet gewoon wat materiaal. Standaard voeren we een grondige analyse van uw huidige activiteiten uit. Zo ziet u hoe solide en veilig uw investering is, dankzij de onmiddellijke besparing op de loonkosten en een sterke stijging van de productiviteit.

Klanten die al over productievestigingen beschikken, kunnen ervoor kiezen die verder te automatiseren om zo de capaciteit van bestaande lijnen geleidelijk op te voeren en een tijdelijke productieonderbreking te vermijden.

Of u schakelt over op injectietechnologie met polyurethaanschuim, nu tal van markten wereldwijd zich richten op woningen die energieneutraal zijn en/of een uiterst laag energieverbruik kunnen voorleggen.

De flexibel inzetbare infrastructuur kan gemakkelijk in uw bestaande productielijnen worden geïntegreerd of kan een onderdeel van een upgrade vormen. Zo brengt u een compleet nieuw, hoogtechnologisch product op de markt in slechts een paar maanden. Niet alleen kunnen we terugvallen op onze uitgebreide ervaring in productie, engineering en verkoop. We verschaffen ook relevante testgegevens en intellectuele eigendom voor bepaalde regio’s, wat u helpt de concurrentie voor te blijven. Bovendien voldoet al onze infrastructuur aan EG-richtlijnen en internationale normen.

Over MOPAC

MOPAC SYSTEMS (Modular Passive Construction Systems) houdt zich in samenwerking met zijn strategische productiepartners bezig met het ontwikkelen, op de markt brengen en vergunnen van kwalitatief hoogstaande schuiminjectietechnologie en geautomatiseerde productiesystemen met hoge capaciteit voor prefabwoningen. Ons productaanbod bestaat uit CNC-zaagmachines, muur-, vloer- en daklijnen, dakspanten en vlindertafels. Ons gepatenteerde schuiminjectiemateriaal vormt de kern van het systeem.

De automatisatiemogelijkheden variëren van manuele tot volledig geautomatiseerde grootschalige productielijnen met een capaciteit van 100 tot 10.000 eenheden per jaar. MOPAC werkt exclusief en nauw samen met BASF, de KraussMaffei Group en het Zweedse bedrijf Randek AB.

Partners

Randek AB

Randek AB ontwikkelt en vervaardigt kwalitatief hoogstaande machines en systemen voor prefabwoningen en de productie van onderdelen. Het productaanbod bestaat onder meer uit zaagmachines, muur-, vloer- en daklijnen, dakspanten, vlindertafels en speciale op maat gemaakte machines. De beschikbare automatisatiemogelijkheden variëren van volledig manueel tot volledig geautomatiseerd.

Randek AB werd opgericht in de jaren 1940. MOPAC koos ervoor nauw samen te werken met Randek omdat het bedrijf zonder twijfel de meest ervaren professionals in de houtskeletbouw in huis heeft. Vandaag rekenen toonaangevende woningbouwers in meer dan 40 landen op machines en systemen van Randek om duizenden woningen per jaar te bouwen.
www.randek.com

KraussMaffei

De KraussMaffei Group is een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van machines voor de verwerking van producten in kunststof. De groep onderhoudt een hecht netwerk van meer dan 140 dochterondernemingen, verkoop- en servicekantoren om zijn klanten wereldwijd optimaal te bedienen. Als technologiepartner verbindt de groep knowhow van kernprocessen met innovatieve engineering om klanten gespecialiseerde en geïntegreerde oplossingen te bieden. Onder de merknamen KraussMaffei, KraussMaffei Berstorff en Netstal leveren ze machines voor drie verschillende belangrijke technologieën voor de internationale kunststof- en rubberverwerkende industrie.

Het KraussMaffei-merk beslaat het volledige spectrum van spuitgiet- en reactietechniek. KraussMaffei Berstorff legt zich dan weer toe op extrusieoplossingen. En Netstal tot slot, een Zwitserse dochteronderneming van de KraussMaffei Group, heeft zichzelf stevig op de kaart gezet als toonaangevend leverancier van uiterst precieze spuitgietmachines.
www.kraussmaffei.com

BASF

Bij BASF werken medewerkers via onderzoek en innovatie aan het verbeteren van bestaande producten en de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve oplossingen voor de chemie. Hierdoor gaan toepassingen en eindproducten waarin ze worden gebruikt langer mee, worden ze bijvoorbeeld zuiniger in gebruik en belasten ze het milieu minder. Daarnaast onderzoekt BASF hoe het gebruik van natuurlijke hulpbronnen als olie en gas en van grondstoffen die langzamerhand opraken, beperkt kan worden in haar productieprocessen. Of we bedenken welke alternatieve en milieuvriendelijke hulpbronnen en grondstoffen geschikt zijn voor gebruik in onze chemische processen en producten.

In Nederland heeft BASF zo’n 750 medewerkers die verspreid over 6 locaties werken aan grondstoffen voor gebruik in verven, drukinkten en autoreparatielakken, katalysatoren en hulpstoffen voor beton. BASF verkoopt haar producten en oplossingen aan klanten in bijna alle sectoren en industrieën in vrijwel alle landen ter wereld. Bij BASF werken wereldwijd ongeveer 112.000 medewerkers.
www.basf.nl

hsbCAD

Het AutoCAD®-softwarebedrijf hsbCAD levert toonaangevende oplossingen die de hout- en staalbouwsector accurate, efficiënte en flexibele designs bieden waarmee ze unieke engineeringmethoden en -projecten kunnen realiseren. Het bedrijf biedt een totaalpakket met software, onderdelen, bevestigingen en materiaal, wat zijn klanten ongeëvenaarde voordelen oplevert.
www.hsbCAD.com

Nieuws

NEXT GENERATION MOPAC INSULATION PRESSES

Contact

Contact form

Kantoren

Productie

Mopac Systems Belgium BVBA
Anton Philipsweg 2
3920 Lommel, Belgium
+32 – (0)11 360 560

Hoofdzetel

Mopac Systems International SA
62, Avenue de la Liberté
L-1930 Luxemburg

Algemeen

info@mopacsystems.com

© 2017 Mopac Systems International
website and renders © Arkitektus Digital Arts